torsdag, mars 22

Empire State of maj månad

ExampleExample

Försöker uppbåda samma populärkulturella entusiasm som inför Kalifornien förra året, den här gången inför New York. För ett år sedan fullkomligt flög jag igenom böcker om Los Angeles och Sacramento, sträcksåg filmer om Silverlake och San Francisco, lyssnade enbart på musik från Laurel Canyon och Hawthorne.

Det var bränsle, det satte fart på min kulturkonsumtion och gav mig ett mål: att hinna igenom så mycket som möjligt innan avresa.

Men nu... nej. Lista filmer, böcker och låtar från New York? Orka... Jag har förresten redan sett, läst och hört dom. Jodå. Allihop.

Skillnaden är så klart att jag har varit i New York förut. Kalifornien hade det okändas magi, New York har blivit en verklig plats. Jag behöver inte Television och Jay-Z för att se det framför mig. Fast jag har aldrig varit där just i maj, så kanske ska jag sikta in mig på hinna med skildringar av Williamsburg och Lower East Side i vårskrud? Tips på sådana?

Men vid behov kommer New York-resan vara min förklaring till att jag ser på "Project Runway" och lyssnar på Chairlift.

Bilder från lysande Retronaut.

Inga kommentarer: