fredag, oktober 19

Tre timmar höst

Example

Idag tar vi ledigt och drar till landsbygden. Tydligen ska det bli brittsommar, men jag vill hellre ha en regnig helg. Jag vill sitta inne, rita med mina nya tuschpennor och lyssnar på tystlåten musik.

För att ni ska kunna göra det också har jag satt ihop en spellista för småruggig höst. Det är idel gamla Extra allt-bekanta. Hemtam känsla.

Bridget St John, Sandy Denny, Shelagh Macdonald och Beverley Martyn tar med sig lukten av fuktig brittisk ulltröja.

Paul McCartney finns ju inte på Spotify, så det fick bli en cover. Claudine Longet vill bara stanna hemma. Som Brandy, hon sitter hemma en kall dag, lyssnar på Coldplay och gråter.

Beach Boys modell 2012 sörjer att sommaren är borta, Stevie Wonder sörjer att han sitter ensam på hösten.

Sixth Great Lake sjunger den bästa sång jag vet om flyttfåglar. Catherine Spaak tror jag sjunger om att tänka på dig. Vad Shugo Tokumaru sjunger om vet jag inte.

El Perro Del Mar går vidare och nynnar Massive Attack. Grace Jones går i regnet. Frank Ocean tar en taxi och biktar sig.

Alex Chilton och Malcolm Middleton är bittra. The xx och Yo La Tengo är försiktigt förälskade. Rhye gör en "La Ritournelle"-pastisch.

Skymningen sänker sig över Sibylle Baier och Medicine Head. Det börjar bli sent, säger Françoise Hardy och valsar med Frank Sinatra, Richard Hawley och Bill Fay. Vem vet, när det blivit mörkt ler du kanske igen, som Sandy Denny tror.

Sandy säger att man ska vara fri som höstlöven. Så nu blåser vi iväg.

Inga kommentarer: