söndag, februari 17

Mr Bass Man

Example

Det är sällan jag får upp öronen för ett amerikanskt rockband genom "Saturday Night Live". Artisterna är antingen etablerade eller, om de är nya, superhyllade, men i då inom genrer som inte är min kopp te.

Senast var det i januari med The Lumineers. En tjej i prickig klänning spelade cello och det lät som den typ av hejig indierock ("nästa Arcade Fire!") som borde förbjudas att korsa Atlanten. Eller Stilla havet, för då kanske den tar sig hit via Asien.

Men i gårdagens avsnitt, med Christoph Waltz som värd, där visade sig Alabama Shakes vara coola. De var för övrigt nominerade till en Grammy för bästa nykomling förra veckan, tillsammans med Lumineers, men förlorade mot Fun. De har också spelat på "SNL" och jag orkar inte med dem heller.

Alabama Shakes ska jag däremot ge en chans och lyssna på. Oväntat nog kommer de från södern (Alabama) och spelar svängig rock (shakes), en genre som kanske är min kopp te mer än jag vill erkänna. När jag nu i efterhand googlar så ser jag att Gradvall i april förra året kallade dem "Creedence Clearwater Revival med en kvinnlig sångerska". Sångerskan Brittany Howard är bandets stjärna och en intressanta korsning av Mama Cass, Jack White och Mark Volman i The Turtles.

Men igår vann ändå bassisten, genom att vara en Donald "Duck" Dunn utan pipa men med keps. Dessutom helt stillastående, båda benen raka, hela fötterna i marken. Leta upp gårdagens "SNL" och kolla in Zac Cockrell.

Inga kommentarer: