lördag, februari 2

Murmelodifestival

Idag är det Groundhog Day, då ett skogsmurmeldjur ser sin skugga eller inte och det säger något om vårens ankomst. I frånvaron av skogsmurmeldjur att observera firas detta självklart genom att i stället för det där spektaklet på SVT kolla på "Groundhog Day".

Eller "Måndag hela veckan" som den heter på svenska, en väldigt underlig titel som jag redan klagat på här. Dessutom klagade jag på en massa annat, som affischen.

Men jag älskar den filmen, inte minst för att ursprunglige manusförfattaren Danny Rubin och regissören Harold Ramis bråkade så mycket om manuset att resultatet blev genomtänkt. Jag får aldrig nog av att läsa om förkastade idéer till "Groundhog Day", senast i en intervju med Ramis i boken "And Here's the Kicker". Att Rubin och Ramis efter filmarbetet var ovänner i åratal, det är det pris man får betala.

Idag är för övrigt, i motsats till andra dagar, en Groundhog Day i mitt liv som jag tror det skulle vara helt okej att leva om och om igen.

Inga kommentarer: