tisdag, augusti 21

SJ, Bahnhof Zoo och heroin

Apropå det här jag skrev om för ett tag sen med att SJ använder ”Heroes” i en reklamfilm, trots möjliga associationer till heroin och barnprostitution, så kom det ett läsarbrev till Extra allt:

Den där Klas Dykhoff verkar ha mer rätt än många verkar inse. SJ har nämligen gått och blivit rena rama pundarhålan.

För en dryg månad sedan gjorde jag resan Stockholm/Göteborg (första klass). Vad hände? Framför mig fick jag en livs levande smackpundare! På riktigt. Han pratade först oavbrutet i sin mobiltelefon (samtalsämnen som avhandlades: tips om hur man ljuger för att få ut metadon, mordhot mot socialsekreterare). Sedan drog det visst i herointarmen. In på toa med utrustningen i 20 minuter. Efteråt gled han ner i tågkorridoren som en Janne Boklöv i ultrarapid. Sedan var det zombieliv i två timmar. Precis som i reklamen så sussade han på sin medpassagerares axel. Och det såg ut så här:

Sannolikt hade han sett nya reklamen och, precis som Klas Dykhoff, känt att det där med X2000 - ja det verkar påminna lite om den där sköna känslan i Banhoff Zoo. Följaktligen valde han tåget.

Veckan efter stötte jag faktiskt på SJ:s ordförande ute i skärgården. Hade jag varit lika snabb i synapserna som Klas Dykhoff hade jag sannolikt tagit upp SJ:s problematiska låtval. Nu blev det inte så. Nästa gång hoppas jag att SJ väljer reklamlåt med omdöme. Kanske något från Povel Ramels låtskatt?


Ja, tack för det brevet. Och alla ni andra läsare: skriv gärna in och berätta hur det gick till när ni senast träffade en pundare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låten SJ använde innan denna var "I don't like mondays" - Inte nog med att SJ vill att passagerarna ska skjuta heroin, man ska skjuta sina klasskamrater också!

Anonym sa...

Någon borde tillsätta en myndighet som utövar tillsyn över SJ:s val av låtar i reklamkampanjer! Så här får det bara inte gå till. Hur många till skall stryka med innan den så kallade Alliansen reagerar?! Någon borde ta sitt ansvar!