torsdag, augusti 2

Scout & Will

ExampleExample
Scout Niblett fotad av mig 2005, Will Oldham tecknad av mig 2003.

Will Oldham är som bekant den nye Emmylou Harris, den som alla förr eller senare har som duettpartner: Johnny Cash, Nicolai Dunger, Björk, Charlie Louvin (tja, det var väl inte typ alla, men ändå...)

Och nu sjunger han med Scout Niblett. Pitchfork rapporterar att Will är med på fyra spår på Scouts album ”This Fool Can Die Now” som släpps 9 oktober. Scout tillbaka!

En av duetterna kommer vara ”River of No Return”, som Marilyn Monroe sjöng i filmen med samma namn från 1954. I samma film sjunger hon ”One Silver Dollar”, som för mig är oundvikligt sammanflätad med en annan duett, ”Interlude” med Morrissey och Siouxie Sioux. De två melodierna flyter ihop, de hör ihop tillsammans, bredvid varandra på blandband, invävda i varandra när jag gnolar.

När jag och Will Oldham sjunger tillsammans så blir det ”One Silver Dollar” och ”Interlude” i ett duettmedley. Jag säger ”när”, inte ”om”.

Inga kommentarer: