måndag, augusti 13

Vart har du varit, "Where You Been"?

Läste intervjun med J. Mascis i Sonic. Läste låttitlarna på Dinosaur Jr:s allmänt erkända mästerverk ”Where You Been” från 1993. Kände inte igen dem. Tänkte att den här skivan kanske var en av alla de som man bara trodde att man hade hört eftersom man läste så mycket om den och såg omslaget så mycket.

Trodde jag.

Nu sitter jag här och lyssnar igenom ”Where You Been” och kan sjunga med i alla gitarrsolon, varje litet gnyende från Mascis. Jag har alltså hört den här skivan miljoner gånger, men inte på tolv-tretton år.

Nu undrar jag bara vem som ägde skivan? Kanske var det Adrian. Eller lånade jag den på bibblan? Spelade jag av den på band utan att skriva av låttitlarna, är det därför jag inte minns dem?

4 kommentarer:

Adrian sa...

Jag ägde den där skitplattan. Mr J. är och var en jälvla gnällspik som jag inte tål att höra på.

Om skivan har fallit i dina händer Jonas, så beklagar jag detta. Jag hade aldrig ens önskat min värsta fiende denna bedrövelse.

Förlåt!

Anonym sa...

Jag ägde åsså skivan hade till och med den där skriet på väggen. Men inte har jag blivit lika ilsk som Adrian för det. Måste vara nåt annat det beror på. /Magnus

Adrian sa...

Yes, det finns en annan anledning förutom den att jag inte är speciellt förtjust i musiken.

Kort efter skivans release turnerade D-Jr i europa. Alternative Nation på MTV körde ett specialprogram från turnen med massa livematerial (Barca eller Madrid) samt en massa videos samt en längre intervju.

I denna intervju (som jag tyvärr inte kan citera såhär 15 år senare) beklagar sig J Macis så fruktansvärt över hur hemskt det är att vara han, att turnera, att måsta spela för en massa idioter osv. Han var så ocharmerande att jag där och då beslutade mig för att vara ilsk på honom resten av mitt liv. Synd bara att jag inte kan komma ihåg exakt vad han sade.

Det är anledningen till min ilska, Magnus.

Anonym sa...

herre jösses, den är ju asbra. en kan ju fan inte ha discodunk hela tiden, en måste ju få gnälla oxå.