torsdag, oktober 4

Ryktet om Thoréns död...

...visade sig, som tur var, vara överdrivet.

Alltså Ingvar Thorén, mannen som alltid tecknat till DN:s lördagskryss. En kommentar till det här inlägget fick mig att nästa börja tro att döden hade skiljt honom från uppgiften.

Men sedan fick jag svar på det mail jag skickat till DN:s läsarombudsman. Ett utförligt svar från en biträdande redaktionschef som skickas till alla som frågat om vad som hänt med korsordssidorna. Det är en massa om "generationsskifte" och "öka kvaliteten" och "bredda oss med fler typer av kryss" och annat mumbojumbo som knappast lär gå hem hos oss, vi som är så förändringsrädda att vi skriver in och frågar varför man gjort om ett korsord.

Men sedan kommer biträdande redaktionschefen till själva huvudsaken: jodå, Thorén lever och kommer fortsätta teckna. Men bara var tredje vecka. Fast den minskade arbetstakten förlåter man så lätt när man läser hur länge mannen har hållit på: "Ingvar Thorén går in på sitt femtiotredje år som tecknare av lördagskrysset".

Som sagt: han har funnits jämt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att höra.

I Älvsjö - söder om Stockholm - där han bor kan man hitta en massa fina skyltar här och var (vid Långsjön och inne i Älvsjöskogen bland annat) som berättar om Älvsjös och Långsjös historia - skrivna och illustrerade av honom.

Anonym sa...

Min far talade om att han minsan slutat köpa DN om lördagarna för utan Thorén så var det inget bra. Vi trodde båda att Hr. Thorén gått bort och är glatt överaskade att så inte är fallet. Nu kommer far återigen köpa lördags DN...var tredje vecka i alla fall.. :)

Emmy Thorén sa...

Min farfar Ingvar lever som bara den kan jag garantera!

Joel Thorén sa...

Jag kan tyvärr meddela att min farfar Ingvar numera är död. Må han vila i frid.