torsdag, oktober 11

Torsdag


Jag kopierar Jonas upplägg och summerar tankarna, för det är ju trots allt torsdag.

Ett
Direkt när hösten och kylan kommer kan man börja iakta ett märkligt fenomen på stan. Alla, nåja inte alla men sjukt många, tjejer i fjortonårsåldern springer omkring på stan med händern upphasade i jackan. I övrigt är jackan uppknäpt och de har gärna väldigt lite kläder under den. Men på något magiskt sätt är det sjukt kallt om händerna så att de måste upp med labbarna under. Det märkliga med detta fenomen är att det är en grej som inte verkar gå ur tiden. När jag själv var i denna ålder kommer jag ihåg att så gjorde många av tjejerna. Skaffa vantar tänkte jag då. Och sedan har detta smaklösa "mode" inte gått ur tiden. Fan, allt annat kommer och går men att hasa upp händerna i täckjackan består. Hur gör de? Kommer storasyrran och säger till den nyss fyllda fjorton "-Stoppa upp händerna under jackan nu, syrran. Då ser man sjukt cool ut, och du slipper köpa vantar" Kan någon förklara...

Två
Nya Radiohead. Tänkte först köpa via deras hemsida. Men tog mig sedan i kragen och laddade ner det mesta via olika bloggar. Saknar fortfarande spår 4 och 10, men det löser sig nog rätt fort. Jag har funderat mycket på det här med att ta betalt för musik, men jag vet inte riktigt vad jag tror ännu. Återkommer i ämnet.

Tre
Som Jonas sade så är det PopQuiz ikväll. Hoppas på bättre spridning av musiken ikväll och utan för många självklara låtar. Kommer aldrig ihår de självklara låtarna som "alla" kan men ge mig något lite mer udda så är jag där. Sedan hoppas jag även på en "Twee"-fri quiz. Hatar mespop.

Fyra
Det är snart tre år sedan Extra allt startades. Om tio dagar närmare bestämt. Först var det bara jag men efter någon månad lyckades jag övertala Jonas också. Vi skall väl ha ett riktigt treårskalas någon dag i framtiden. Vi återkommer

Fem
Jag spelar mycket skivor nu för tiden. Det är annorlunda att spela riktigt mycket än att bara köra någon gång då och då på kul. Man blir mer medveten hur det låter när man spelar, vilka vibbar sänder jag ut liksom. Det som främst har slagit mig är att jag verkligen gillar deppig musik. Nästan allt jag spelar är mörkt. Det må så vara fartfylld disko men man kan ge sig fan på att den går i moll och handlar om nåt deppigt. Ikväll efter popquizen så skall jag köra denna på repeat i fyra timmar!

Marianne Faithfull - Broken English

Sex
Jag har i flera månaders tid trott att mitt vevlager på cykeln varit trasigt. Det har knastrat och tickat mycket irriterande. Det hela har varit påfrestande, måsta lämna in och få fixat. Vevlager är liksom inte så sexiga att byta och kan vara rätt dyra också. Imorse kom jag på att ljuden inte har nåt med vevlagret att göra det var bara mina trampor som har suttit lite löst. Snopet...

1 kommentar:

Caroline Hainer sa...

Tjejen på bilden är jättesöt. Det gör mig ledsen för hon tycker säkert inte själv att hon är söt. Det gör ingen i den åldern. Jag tyckte att jag var skitful. Men det var jag inte. Hade jag insett det hade min tonårstid varit en idyll. Men det är de ju aldrig.