måndag, april 28

Mistakes

Att konserten på Debedis ikväll inte är slutsåld är en indikation på att Tindersticks inte är bandet på allas läppar just nu.

Men den allra tydligaste indikationen är ändå att ingen verkar orka formulera sig om dem. I På stan-kalendariet skriver DN bara ”Indie från Nottingham”, som om de aldrig hade hört musiken. ”Jaha, band med åtminstone en gitarr som debuterade på nittiotalet på ett oberoende skivbolag, det kan vi kalla indie med gott samvete”.

Kalendarium.se tar fasta på att ”musiken lät inte som något annat, varken begreppet indie eller britpop kunde användas för att kategorisera bandet.” Vilka problem folk hade på nittiotalet...

Debaser själva skriver skrattretande slött om att debutalbumet ”slog ner som en bomb” och att ”bandet blev snabbt ett hett samtalsämne i musikvärlden”. Dessutom att ”kritikerna gick i taket”, vilket ju inte var vad de gjorde. (Gick bananas, snarare. ”Album of the Year” etc.) Men ingen orkade tänka efter och skriva något, så det fick bli plattityder och då slinker lätt en motsatsplattityd in också.

Dessutom säger Debaser att Tindersticks nya album är deras sjätte. Det är minst deras sjunde, om man inte räknar de två soundtracken, och det gör man faktiskt. Åh, okunnigheten…

PS: Djungeltrumman har orkat bry sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

På Debasers affischer står det dessutom att dom kommer från US.

Klanton.

/Sofia