måndag, april 7

No show at Low

Ikväll spelar Low på Södra teatern. Jag hoppas folk gick dit utvilade, åtminstone en kompis har somnat på en Lowkonsert. Själv somnade jag nästan när Promise & the Monster var förband till Mark Kozelek häromsistens.

Jag gick inte och såg Low, med den fåniga ursäkten att jag har sett dem flera gånger förut. Och så är det väl, vissa band som man inte tagit ända in till sitt hjärta, de räcker det att man har få se en gång. Andra band, som fått passera sammetsrepen hela vägen till de inre rummen och dröjt sig kvar efter stängningsdags, de vill man se om och om igen, oavsett om de blivit gamla och om man tycker att de blivit bättre eller sämre på sista tiden. Så, vem hänger med på Tindersticks 28 april?

Den som letar efter en ännu sämre ursäkt för att inte ha gått på Low, varsågod: ”Nä, dom är ju mormoner, dom där. Sånt kan jag inte stödja.”

Inga kommentarer: