tisdag, september 30

Bara med Brett

När rockartister enligt marknadsföringen ska göra ”intima” spelningar, eller spelningar som annonseras som ”an evening with” handlar det enbart om att få folk att betala extra dyrt för biljetterna.

Eller, som i fallet med Brett Anderson på Chinateatern om några veckor, att få folk att betala över huvud taget. För så hemskt var Bretts förra soloskiva, att det inte är värt risken att behöva höra något därifrån, även om man skulle missa någon fin tolkning av ”The 2 of Us” eller ”The Next Life” eller så.

Det här ger mig anledning att lägga upp en av de få Suede-låtar där Brett inte sjunger. I stället är det Neil Codling, som fick skriva några låtar och sjunga några b-sidor. Jag har alltid gillat den här:

Suede - ”Digging av hole” (1997)

3 kommentarer:

Anonym sa...

fast man skulle också kunna gå och se honom för att han är en legend som gjorde några fantastiska skivor på nittiotalet.

Anonym sa...

Det är lika relevant som att säga att det vore kul att åka till Borlänge och se Smokie bara för att man en gång på Afterski sjöng med i "Living Next Door To Alice".

Bojkotta Brett. Han har varit dåligt i snart 15 år. Han är genant.

Anonym sa...

Jag visste inte ens att han hade släppt en soloskiva, där ser man. Kanske man skulle kunna gå dit för att se om Neil Codling är med på piano, det hade ju gjort det hela lite mer intressant.