fredag, september 19

Richeblogg

Igår var det releasefest på Riche för serieboken ”This is Stockholm”. Det var nästan en lika surrealistisk känsla som man kunde förväntat sig, att få sin bok signerad bland just de människor som boken handlar om.

Men det var inte så många DJ Fittmongo eller MySpacemiffon där, i alla fall inte innan jag gick. Det var desto fler Fashionraggare.

Det pratades om helt vanliga saker som skivfynd i Umeå, bensinmacksdöden, att pajen på dinern där Agent Cooper åt är äcklig, att kvällens musiken inte var utlovat deep och att Riche absolut inte är en plats för innerliga samtal. Ingen pratade däremot om att Fashionmuslimetterna har gjort slut, kanske pratade MySpacemiffoliknande människorna om det, var nu de häckade denna kväll.

Å andra sidan pratade ingen heller om ”Brideshead Revisited”-filmen, vilket väl Gubbhipstern borde ha gjort, han var ju där en masse. Hade någon tagit upp ”Brideshead Revisited” hade jag nog gått igång och skällt på att alla behandlar filmen som en filmatiserad tv-serie, som om boken inte fanns. Och i det ”alla” tycks även filmens upphovsmän ingå. Men jag har inte sett filmen än och som sagt, det där pratade vi inte om. Vi pratade om Annah Björks krönika i stället.

Gustav Gelin sågade henne med beskrivningen ”hon typ gillar Håkan Hellström utan att ha lyssnat på The Jam”. Men han insåg själv hur fånigt det lät. Sedan sprang han iväg för att se Parken på Spy Bar.

Jag är lite upprörd på att det i Spy Bars nyhetsbrev står att Parken är ”Årstas finest”. För det är ju egentligen Göran Greider. Eller Lars Mikael Raattamaa? Båda är i alla fall betydligt bättre än Parken.

Inga kommentarer: