måndag, september 8

Percy Nilegård går igen

Jag ägnade en sjukdag förra veckan åt ”Ulveson och Herngren”, serien från 2004 om ett humorprojekt på SVT som utvecklas till en destruktiv prestigekamp mellan Johan Ulveson och Felix Herngren. Innan inspelningarna ens har börjat hoppar Tomas Alfredson av regiposten. Nästa regissör får hjärtinfart. Bland annat bråkar stjärnorna om det vettiga i att återuppliva gamla paradkaraktärer som Farbror Bosse och Papi Raul. Det slutar i slagsmål. Farbror Bosses slickepinne går i tusen bitar.

Undrar lite om Johan Rheborg, som ju ska uppträda med Ulveson på Cirkus, tänkte på det där slagsmålet när han återupplivade Percy Nilegård.

För på sin blogg (den riktiga, inte 1000 apors meningslösa fejk) har han lagt upp en liten film om hur Percy numera lever i landsflykt i ett spansktalande land. Han har hjälpt Mats Odell att sälja Vin & Sprit och tyckte att han som kommission var värd att få behålla halva köpesumman, 25 miljarder kronor.

Filmens behållning är dock Percys nya flamma Carmen, spelad av en på bar uppraggad (?) ovetande (?) kvinna (?) med klippkort hos plastikkirurgen (inget frågetecken). Det är lite synd om henne, men det är verkligen roligt när hon på spanska sjunger om Mats Odell. Eller är det bara jag som tycker det?

Och just det, filmen om den gamle paradkaraktären Percy är regisserad av Tomas Alfredson. Så där knöt jag ihop påsen ännu en gång.

3 kommentarer:

Konrad Olsson sa...

Haru den på dvd eller? Kan man låna?

Jonas sa...

Jo, jag har "Ulveson och Herngren" på DVD och man kan låna. Men jag kan också tipsa om att den bara kostar 10 (tio) kronor på Ginza.

Anonym sa...

Jonas,

Du kan väl komma ner till mig i morgon. Jag fick upp den här "postningen" via Agent21 och är mycket intresserad av att se filmen. Vi överväger att koppla in rättssekretariatet. Det här är ett oförsvarbart personangrepp på mig och min familj.

/Mats