fredag, september 12

Släpp fångarna loss!

Example

Det är något visst med ballonger. De är enkla, de är roliga, men är ändå allvarliga saker eftersom de är så ömtåliga. Och heliumfyllda ballonger kan man släppa upp och se hur de flyger iväg. Ännu roligare, ännu allvarligare.

Släpp fångarna loss, vår konst- och musikfestival för Amnesty, äger rum imorgon lördag och har i år något sorts ballongtema. Vi tänker att vårt lilla bidrag likt ballongerna kan lyfta några av de många fångar över hela världen som Amnesty jobbar för. Lyfta dem i alla fall lite grann. Och samtidigt ska Släpp fångarna loss vara något kul, precis som ballonger. Enkelt och lätt.

Det är en vinnande kombination. Att göra något bra men inte låta sig deprimeras av att våra små ballonger bara hjälper lite grann, när det egentligen skulle behövas ett par hundra zeppelinare för alla som sitter felaktigt fängslade i Irak, Kina, Mexiko, Japan, USA, Indonesien, överallt.

Otroligt många ställer upp och hjälper till. Musiker, konstnärer, ballongtillverkare, heliumfirmor, restauranger. Kom dit du med. Först på Tellus i Midsommarkransen kl. 16-22, sedan på Sjöhästen i Hornstull. Till Sjöhästen måste man tyvärr anmäla sig genom att maila namn och adress till info@slappfangarnaloss.se.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ballonger som firande kan vara riskabelt också:
http://www.youtube.com/watch?v=WA7lNgst6wE

/Tage

Jonas sa...

Ja, man ÖVAR ju sällan sina ballongsläpp, så man vet väl inte hur det kommer bli.
Men vi släppte en ballong utanför Tellus på eftermiddagen och den steg rakt upp och gled sakta söderut.