fredag, mars 6

Fredagsgnäll


Varför kan man inte få en riktigt bra hamburgare i Stockholm? Detta har naggat mig ett längre tag nu. Jag har fört diskussionen på tal i olika konstellationer, fått tips och testat av marknaden. Men faktum kvarstår. Det går ej att köpa en bra hamburgare i stockholm. End of story.

Men innan vi ger oss ner i detaljerna så skall vi väl ha en liten definition över vad en god hamburgare är, eller snarare vad den inte får vara.

- En hamburgare ska serveras mellan två bröd. Detta utesluter alla jävla restaurang fin-burgare som annars brukar uppfylla krav två:

- Riktig köttfärs. Ingen förbannad frys-pseudo-kött skiva på exakt 148g. Alla ställen som saluför dessa borde kalla sin produkt för någonting annat. Det skall vara riktigt kött och man skall kunna få den stekt efter önskemål och man skall känna köttsaften blöta ner brödet så det blir sådär saggigt.

- Sallad. Helst bara på sidan men här är jag väl lite puritansk av mig så kravet är att den skall vara någotsånär färsk och kännas lite nyplockad.

Om en ställe i stockholm hade uppfyllt dessa tre enkla krav så hade jag varit nöjd och denna bloggpostning hade istället varit ett inlägg med titeln Stockholms bästa köttmacka.

Men... Har jag missat något ställe?

----------------------------------------------------------

Mer läsning och hamburgerporr: A hamburger today

----------------------------------------------------------

Situationen är precis lika dålig vad det gäller Kebab, men det är ett anna inlägg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

bästa burgarna finns på olearys, om man bortser från att man tvingas ha sport på en massa tv:s runt omkring sig.

Anonym sa...

Adrian sätter fingret på ett mycket allvarligt samhällsproblem. Och i grunden har han helt rätt. Det finns inget ställe som kan mäta sig med - säg - Original Joes i Tenderloin. Det stället som lyckas bäst med sina burgare än Grill Ruby i gamla stan.

Adrian sa...

Trevligta att ni engagerar er. Men... varken O'learys eller Grill Ruby har riktigt bra burgare. Helt ok burgare - visst. Men inte i närheten av riktigt bra... Tyvärr

/Köttätarn

mantis sa...

prövat mississippi inn som ligger vid nytorget?

Malin - min blogg är kul sa...

Helens krog - finns i Vasastan, Kungsholmen och på Söder