torsdag, mars 5

Night of the Zombies

Ikväll tar jag med mig några fyrtiotalister och ser de här männen (nåja, två av dem och kompmusiker) spela på Debaser Medis. Kanske kommer jag blunda, slippa se Rod Argents skägg, låtsas att det är Kvarnsveden 1966. (Eva, maila mig på extraallt(at)gmail.com, jag vill veta mer om den där efterfesten med Colin Blunstone!)

Enligt den här setlistan från förra året och diverse Youtube-klipp kan det bli en blandning av tidiga Zombies, sena Zombies, Colin Blunstones sololåtar (men för få) och några nyskrivna.

Tyvärr kan avslutningslåten mycket väl bli "God Gave Rock'n'Roll To You", som Rod Argents grupp Argent gjorde och som ju sedan blev en hit med Kiss. Tydligen har Rod Argent någon sorts iver att ta tillbaka den från de sminkade pyroteknikrockarna, att få credit för den. Men varför vill man att alla ska veta att man skrivit just den låten, när man skrivit "She's Not There"?

EDIT: Det blir ännu underligare av att det ju inte ens är Rod Argent som skrev "God Gave...", det var Argentmedlemmen Russ Ballard. Som för övrigt också skrev Colin Blunstones solohit "I Don't Believe In Miracles". Och "I Know There's Something Going On" åt ABBA-Frida.

2 kommentarer:

Unknown sa...

För din skull Jonas hoppas jag att du får höra en oklanderlig version av "I'll call you mine". Lite standardönskning må tyckas, men hur kan man undvika att hoppas på det mästerverket?

ps. finns det någon chans för oss som missade LeRouge att tigga en sådan där fin (måste det vara även om jag inte kan setlistan) bland-cdr med 2009's finest? ds.

Jonas sa...

Maila din adress till extraallt(at)gmail.com så skickar jag en sån där blandskiva till dig!

...och nån "I'll Call You Mine" fick man ju inte höra.