tisdag, februari 26

The Zombies till Borlänge!

Peace & Love-festivalen i Borlänge verkar ha tagit på sig rollen som bokare av återförenade band. Förra året var det Iggy & the Stooges, året innan New York Dolls. I år är det Sex Pistols, The Cult och W.A.S.P.

Ett tips till bandbokarna i Borlänge: the Zombies samtliga fyra levande medlemmar återförenas för att framföra hela albumet "Odessey & Oracle" i London i slutet av nästa vecka. Jag tror inte jag kommer loss för att åka dit. Men jag kan nog försöka att ta mig till Borlänge i slutet av juni. Det vill säga, om jag får se Colin Blunstone sjunga på Sveatorget.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Borlänge! WASP, Iggy Pop och hela det där gänget funkar säkert för "Familjen" och deras följe. Men för ett känsligt chamberpop-band som Zombies finns det sannolikt inte på kartan! HB och raggarrock rimmar illa med stråkar och melodier.

Jonas sa...

Hej Ronnie! Vilken av alla ronnies är du?

EvaAve sa...

Hejhallo,

jo nog finns det på kartan alltid. Åtminstone fanns det. Jag såg Zombies i Folkets Hus i Kvarnsveden (nån mil utanför blg) i nov 1966. Det förändrade mitt liv. Jag tror de skulle gilla att komma tillbaka. Jag menar, vem vill inte komma tillbaka till Borlänge!?

EvaAve

Jonas sa...

På allvar? The Zombies på Forum? Där jag har sett så många matinéer och diverse teatrar och där vi hade diverse gymnasiefester. Innehöll deras korta Sverigebesök en spelning DÄR?

EvaAve sa...

Ja tro det eller ej, så var det. Slamcreepers (Björn Skifs band) var förband och mycket större i Borlänge då än The Zombies var. Jag var där för Zombies.
De bodde över på Brage (finns det kvar?) och min kompis och jag var där och hejade på dem. Det var i november så det var kallt som f-n och Rod frös. Det gjorde inte Colin, han var engelsk gentleman och gick med oss hem till Hagalund där vi bodde båda två.
Sen vimsade han iväg på sitt colinsätt.

Hälsningar från "bronsåldern" i Blg och EvaAve

EvaAve sa...

Hallo Zombiesfans, vet ni att The Rod Argent och Colin Blunstone + resten av zombierna som finns i livet spelar i Uppsala den 6 mars?
De spelar på Katalin.

Tänkte jag skulle berätta det.
En sensation, no less.

EvaAve

Nisse Kamprad sa...

EvaAve

Jag stt (!!) själv på andra rad i Kvarnsvedens Folkets hus denna novemberkväll i 1966. Hade sett Zombies på HitHouse i Stockholm året innan och trodde inte mina ögon när de skulle komma till Borlänge. Doc - den kanske störste bandbokaren i Borlänge på 60-talet hette Erik Persson och var föreståndare i Folkets Park. Att ta dit Kinks (med båda bröderna Davies), Manfred Mann, Searchers, Spencer Davis Group, Dave Dee Doozy etc, Hollies (3 gånger), Troggs (!), The Shadows (med Cliff R) med flera (+ ABBA på 70-talet) inom 3 år var kanske t.o.m. snäppet värre än Peace and Love. Bra att P&L fortsätter i Eriks fotspår.