tisdag, maj 19

Moz-vecka: Avrådan

Jag avråder er från att läsa Nyheter24:s lista över Morrisseys tio bästa låtar.

Inte bara för att urvalet är trist. Inte bara för att texterna är illa skrivna. Utan mest för att den senaste texten till synes oironiskt avslutas med meningen ”Den manliga gemenskapen var åter ett faktum”. (Paus för kräkning.)

Däremot råder jag er att läsa den här texten, om åttondeplatsen ”We Hate It When Our Friends Become Successful”. Jag tror att man kan säga att det är själva definitionen av stressad, okunnig, oengagerad Wikipediajournalistik. Jämför sista styckets faktauppdradning med de inledande styckena i Wikipediaartikeln om låten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror definitivt det fanns en ironi i avslutningen om den manliga gemenskapen.

A sa...

Tack Jonas. Allt jag försökte få sagt i slutklämmen lyckades du sammanfatta här.

Ses på fredag.