måndag, maj 11

Phoenix blandar, jag svarar

ExampleExampleExample

Många artister borde hellre sätta ihop blandband än spela in egen musik. Kanske har Phoenix anslutit sig till den skaran.

Deras senaste album "Wolfgang Amadeus Phoenix" är tyvärr ganska trist. I alla fall tråkigare än blandskivan "Kitsuné Tabloid", där de valt ut 18 låtar. Mycket är sig likt från det blandband de satte ihop för tre år sedan. Nån Curtis, lite Beach Boys, nån D'Angelo, nåt från "Kill City"-skivan med Iggy Pop och James Williamson. Och så verkar Phoenix ha en svaghet för Urge Overkills "Stull EP".

Rent hantverksmässigt är det ett fint blandband, flytet mellan låtarna är bra. Till exempel, hör hur Chet Bakers trumpet i "Shipbuilding" spökar kvar in i D'Angelos "Send It On". Lyssna själv på Spotify här.

Och apropå Spotify. Det är ju just det, att den här genren skivor känns ganska utdaterade, som försök att ta betalt för Spotifylistor. Inget på "Kitsuné Tablodi By Phoenix" är ju exklusivt, det närmaste är en demoinspelning med Ritchie Valens. Och varför begränsa sig till antalet låtar som ryms på en CD, när en spellista kan få bli hur lång som helst.

18 låtar är hur som helst för få tyckte jag, så jag satte ihop ett svar på Phoenix blandband. En alternativ version, kan man säga. "Kitsuné Tabloid By Phoenix" i ett parallellt universum. Lyssna på Spotify här.

Visst, även den samlingen låtar kunde varit längre, även om utbudet på Spotify som vanligt sätter begränsningar. Om det är någon som verkligen lyssnar på listan, ropa till bland kommentarerna, så kanske jag gör fler.

2 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

Tja, du är ju skyldig mig ett blandband med den bästa musiken från mina första 30 år i livet och om du vill göra det som en Spotify-lista är det helt okej med mig.

karin sa...

Jag lyssnar. Eller, snarare, jag ska strax börja. Men jag litar på dina blandbandskunskaper, så jag röstar på fler listor redan nu.