söndag, maj 17

Vol 4, volym 1

Fredagsklubben Vol 4 på Strand ordnas ju bland annat av en annan som brukar skriva här, så jag ska inte klaga för mycket på namnet.

Men vadå fjärde volymen? Som om det var det fjärde projektet från de här gänget "sköna klubbkillar", när det snarare är det sjuttiofemte. Eller volym 4 som i att ljudnivån inte ens kommer vara halvvägs till max?

Nåja, det finns säkert nån tanke med att döpa en klubb efter ett Black Sabbath-album. Alltid drar det dit någon vilsen kille med nitbälte.

I fredags skulle han i så fall i stället för Ozzy ha fått se Jonathan Johansson avsluta sin konsert med en talibanskt bokstavstroende cover på "Dancing in the Dark".

Sedan skulle han fått se Stefan Thungren springa ut från dj-båset till baren för att visa upp sitt enligt uppgift väldigt sällsynta tolvtumsexemplar av ABBA:s "Lay All Your Love On Me". Vid det laget hade nog Sabbath-killen gett upp, gått ut i Hornstullsnatten och inte ens hört mig säga att jag tycker Erasures cover är bättre.

Fast en tinnitusskadad, lomhörd hårdrockare hade behövt stå väldigt nära för att höra mig säga det, speciellt som "Ready 2 Wear" med Felix Da Housecat spelades. Med volymen uppskruvad till minst 5 eller 6. Falsk marknadsföring.

Inga kommentarer: