tisdag, juni 29

Det enda VM-inlägget

Example

Jag har resignerat och jag förvånas över de som ännu orkar. Det spelar ju ingen roll hur mycket innerstads-Stockholmsmediemänniskor twittrar om sportjournalisternas klyschor under fotbolls-VM. Alla kan twittra sig hesa, vara så högljudda det går (infoga valfri vuvuzelaliknelse här), budskapet verkar ändå inte nå fram.

För om sportjournalisterna hade någon normal kontakt med samhället skulle vi inte behöva klaga. Då skulle journalisterna redan för länge sedan ha slutat att prata om "sambafotboll", "japanska robotar", "tysk lagmaskin", "blitz fussball", "rytmen i blodet" eller "latinskt temperament". Men de har inte tillräcklig insikt för att stryka ens rasistiska klyschor och ännu mindre tillräcklig fantasi att ta sig bortom de klyschor som bara är uttjatade.

Inte ens de som sätter rubrikerna på dagstidningarnas förstasidor har någon vidare fantasi att ta sig bortom klassikern "Festen har börjat", som både DN och SvD hade varianter av dagen efter invigningen. Visst, det är en fest som börjat. En klyschfest.

Inga kommentarer: