söndag, juli 28

Prince: Min första skiva

Min första skiva med Prince... den kan jag inte minnas lika lätt som med Beyoncé eller Springsteen. Jag hade inga skivor med Prince när jag var liten. Jag gillade Michael Jackson och saxofonerna hos Orup, så Prince hade väl varit en logisk fortsättning, men jag var för feg.

Mina tidigaste minnen av Prince är från affischerna som min kompis storebror hade i sitt rum. De var väl från Okej, som spelade på att Prince var “den fräcke” och Michael Jackson “den snälle”.

Vi småsyskon valde Michaels sida.

Från Okej gick rykten på skolgården om att Prince låtsades ha sex med sin gitarr på scenen. Eller “sex”, det sa man väl inte i lågstadiet. Och kanske var det inte med sin gitarr utan faktiskt med en kvinna, jag minns inte ryktet. Men jag minns darrningen det orsakade. Prince var helt enkelt för snuskig.

Inte på ett käckt eller larvigt snuskig som Sabrina eller äckelframkallande som WASP med sina köttslamsor, utan faktiskt pirrande på riktigt. Prince kändes farlig.

Och det var han ju. Och är. “Darling Nikki” är fortfarande så utmanande att Rihanna kan köra den på konserter. Den faran har åldrats bättre än Sabrina och WASP.

Inga kommentarer: