måndag, december 11

Julkalendern: Cancellistan

Det är svårt att hålla rätt på vilka som har gjort bort sig under året och därmed blivit allmänt cancellerade. Kanske för att många som blir offentlig och officiellt strukna är personer som man själv redan har strukit för länge sedan.

Jann Wenner, grundaren av tidningen Rolling Stone, grävde ner sig allt djupare i sin roll som passé rockgubbe när han skulle förklara varför hans intervjubok bara innehöll vita män.

Scott Adams, skaparen av Dilbert, uttalade sig rasistiskt.

Russell Brand, konspirationsteoretiker och allmänt läskig person som man ju trodde var allmänt bortkastad för länge sedan, blev kanske till slut borträknad efter anklagelser om bland annat våldtäkt.

Danny Masterton från ”That 70s Show" blev i alla fall starkt bortförd från offentligheten, dömd till 30 år i fängelse.

Jonah Hill hade också betett sig som ett svin, men har han blivit cancellerad?

Lizzo är inte helt utkastad, men inte heller lika omhuldad som tidigare efter att hennes dansare i höstas avslöjat hur illa hon betett sig mot dem.

Däremot är Zlatan fortfarande inte cancellerad (tror jag, men jag följer inte fotboll) och Zara Larsson verkar också segla förbi små misstag då och då (det var något med en tröja med ett tveksamt black metal-band). Och hur är det med Kanye Wests sluttande plan av allt fler idiotier?

Dessutom: några som 2023 blev brutalt cancellerade och avklippta från all framtida form av näring var Promoes dreads.

Inga kommentarer: