fredag, december 15

Julkalendern: Årets covers

Årets allra bästa låtar får ni vänta på tills nästa vecka. Men en liten spellista ska ni få redan nu: Extra allt covers 2023.

Det är helt enkelt tio bra covers från året samt originalversionerna (med undantag för en Neil Young-låt som ju inte finns på Spotify.) 

Här hittar vi tolkningar av gamla örhängen från Jai Paul, Bruce Springsteen, Nick Drake, Philemon Arthur & the Dung - och en trevlig Cranberriescover som fick hänga med.

Som vanligt har man i framsållandet av bra covers fått vada igenom forsar av onödiga bokstavstrogna versioner av låtar som alla redan har hört. Eller så är det bara ett fortsatt ålderstecken, att man inte tycker det finns anledning att presentera en låt för en ny publik. Kanske borde jag bara tycka att det var kul för Tracey Chapmans bankkonto att Luke Combs fick en jättestor USA-hit med "Fast Car"? Och att det aldrig kan finnas för många "These Days", "West End Girls" eller "Harvest"?

Neil Young gjorde för övrigt ett helt album med covers på sig själv, där kanske "Birds" hade platsat på spellistan, om den bara funnits på Spotify.

Inga kommentarer: