torsdag, december 14

Julkalendern: Alla är Swifties

Det är verkligen inte fel av Time Magazine att utse Taylor Swift till årets person. Men det kan ju leda till en del tankar om vad som egentligen är viktigt här i världen och vilka som egentligen påverkar och/eller speglar tidsandan.

Men de reflektionerna tar jag inte här och nu, jag har inte tid att reda ut ens hur jag själv tänker.

Jag har ju inte ens läst vad Time Magazine skriver. Det kan vara så att de helt enkelt kände att det var dags för ett lite mer kulturellt val av person, efter många decennier av världsledare och inflytelserika näringslivstoppar. Det är också kul att Swift poserar med en katt, eftersom filmen "Cats" väl är hennes karriärs mest tydliga (enda?) flopp.

Att Swift blir den första enskilda underhållaren på detta omslag (Bono inkluderades för ett par år sedan som en av många välgörare) är också en passande avslutning på hennes fortsatta ångvältande av musikvärlden. 

Finns det några rekord som Taylor Swift INTE har slagit under 2023? Rekordturné, rekordturnéfilm, rekord på streamingtjänsterna. Och olika rekord på olika Billboardlistor. Bland annat är hon den första artisten som varit toppartist i årssammanfattningar i tre olika decennier.

Det finns mycket som pekar på att hon kommer kunna utöka det rekordet när vi kommit till 2030-talet. Vilket sorts 30-tal det blir kommer däremot avgöras mer av de tidigare årens Person of the Year.

Inga kommentarer: