tisdag, december 19

Julkalendern: Årets låtar

Nu är den till slut här: den enda musiksammanfattning du behöver. Eller nja, här är i alla fall de enligt mig 100 bästa låtar från 2023. Det är en-låt-per-artist-princip, de är inte rangordnade utan ligger i en lyssningsvänlig ordning.

Det är en väldig spridning i stil, så alla borde hitta någon.

Vi går på klubben med Romy, The Blessed Madonna, Neil Frances, Aphex Twin, Everything But the Girl och Joe Goddard som remixar Jesse Ware.

Vi hänger på popverandan med Vasas flora och fauna, The Clientele, Andy Shauf, Unknown Mortal Orchestra, Real Estate och The Lemon Twigs.

Vi tar även igen oss rätt länge i singer/songwriter-salongen med Adrianne Lenker, Julie Byrne, Jana Horn och Julia Jacklin.

Vi smyger ner i någon slags inte särskilt stökig jazzkällare med Matthew Halsall, Alabaster DePlume och Brandee Younger.

Vi är på efterfest med DJ Koze, Låpsley, Huw Marc Bennett och Beverly Glenn-Copeland.

Det är funky med Payfone, det är flirty med Kali Uchis, det är finskt med Krunegård.

Det är lättlyssnat med Troye Sivan, Jungle, Billie Eilish och Kalle J. Det är svårare grejer med Burial och eh... tja, nej det är faktiskt inte så mycket svåra saker, om man inte tycker att Kieran Hebden och William Tylers tio minuter långa "Darkness, Darkness" är svår, men varför tänka så?

Så oroa dig inte, njut bara. Här är nästan sju timmar: Extra allt 2023.

Inga kommentarer: