onsdag, oktober 26

Fransk pop, del 16: R'n'b på franska

Antonio Dinas – ”Juste pour un essai”

Jag har ännu inte hört en enda sekund av Kaahs nya, engelskspråkiga grupp SLS. Hörde ett rykte om att det är typ det bästa som gjorts i Sverige. Det kan finnas anledning att räkna dagarna tills man får höra dem, till exempel på Access All Areas i Stockholm. Ändå känner jag mig lite besviken över att Kaah överger svenskan.

Jag tror inte ”Dom tittar när jag dansar”, ”Faller till noll” och ”Innan du går” hade träffat mig lika hårt om de varit på engelska.

Franska skivbutikskedjan FNAC (som jag visst tjatar om i den här serien, förlåt) har gett ut olika billiga samlingar med ny fransk musik i olika genrer. Jag köpte den med r’n’b och soul. Och samtliga 16 låtarna är på franska, bland annat Antonio Dinas som ni kan lyssna på ovan.

Effekten av att hålla så hårt vid sitt modersmål blir kanske att musiken träffar landsmännen hårdare. Men samtidigt har ingen av de 16 artisterna på FNAC-skivan en smörklicks chans i helvetet att slå utanför Frankrike. Möjligen i Belgien och Québec, men ingen annanstans.

Utan Extra allt hade ni kanske aldrig fått höra Antonio Dinas sjunga ”Juste pour un essai”. Så det tröstande med att SLS sjunger på engelska är att Kaah och hans vänner nu kanske kan slippa ett liknande öde.

3 kommentarer:

Adrian sa...

Jag ser verkligen fram emot Kaah's nya projekt. Han knäcker alla och allt !

Anonym sa...

jag håller med adrian!

Anonym sa...

I wish to know exactly what you say about Antonio Dinas, he's a good friend of mine...

And jag hoppas han ska ga till Sveriga snart !!!

Jag kan lite svenska...!!!

Please contact me if you wish Antonio to come for a show over there....clubbeuze@hotmail.com