lördag, januari 21

Ett decennium

Jag kan inte låta bli att – lite gubbigt – bjuda på en jämförelse i tiden.

Då:
Året är 1996 och jag skriver i det uppkopierade fanzinet Austin:

”Det handlar om att vara snabb, är man för sent ute, då är det kört. Det finns de som har koll och de som har nollkoll. De som har koll känns oftast igen på att de gärna skriker ut det. ’Kommande EP’ är ett så vanligt förekommande uttryck när Andres Lokko skriver krönikor i Svenska Dagbladets City-bilagor, att han troligen har ’KEP’ inprogrammerat på sin dator, såsom brevskrivarens ’mvh’ automatiskt förvandlas till ’med vänlig hälsning’.”

City-bilagorna brukade min Austin- och Extra allt-kollega Adrian sno från skolans bibliotek. När någon en gång hade hunnit före försökte han gå och köpa Svenskan i en tobaksbutik, men upptäckte att City inte följde med lösnummer på landsbygden. Så Adrian ringde sin pappa, på tjänsteresa i Stockholm, för att inte behöva missa något. Sedan gick Adrian hem och lyssnade på en skiva med t.ex. DJ Krush, inköpt senast på resan till London eller Stockholm.

Nu:
Året är 2006 och jag skriver det här för att snart lägga ut det på nätet. Andres Lokko skriver igen i Svd, på fredagen så här:

”Lokko listar: Hot Chip – Over and Over (kommande singel)

Jag läser det på nätet. Sedan går jag hem och lyssnar på ”Over & Over”, precis som jag har gjort i mer än en månad. Nästa gång jag är i London behöver jag inte tillbringa all min tid i skivbutiker. Ingen behöver ringa och störa Adrians pappa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fint och demokratiskt.. ..tills man bara måste höra Justus Köhncke-remixen!