fredag, januari 6

Hur orkar TV4?

Jo, jag vet att TV inte är vad det brukade vara. Jag vet att idag ser man på TV-serier via sin dator eller DVD-spelare. De bästa bitarna ur andra program ser man via länkar. Den senaste veckan har jag t.ex. sett Conan O’Brien hantera en pårökt Lara Flynn Boyle (via en länk på Well, Anyway) och sett Jenny Wilson och Robyn tolka Saul Willams ”List of Demands” i SVT:s ”Musikbyrån” (tidstypiskt nog via en länk på amerikanska Stereogum).

Jo, jag vet att det är det som är TV nuförtiden, men jag kan ändå inte undvika att hata TV4. När jag läser fullständigt okritiska textreklamartiklar i DN och Svd inför ”Let’s Dance” som börjar ikväll fredag, då väcks mitt överflödiga TV4-hat på nytt. Det är en så onödig kanal att jag undrar hur de orkar fortsätta arbeta.

Hur orkar man göra ett dansprogram med ”kändisar” när de mest intressanta personer man lyckas rekrytera är Anna Book, Arja Saijonmaa och Peppe Eng? Fast jag borde väl inte förvånas, när det handlar om kanalen som tycker att det fortfarande är kul att driva med att Silvia pratar bruten svenska.

Visst, jag behöver inte se det. Och jag skulle inte må så illa inför ”Let’s Dance” om inte min barndoms fredags- och lördagskvällar hade tillbringats med pizza eller varma mackor framför någon av TV:s nöjessatsningar.

Någonstans där ute ikväll sitter troligen flera tioåringar utan dator eller DVD-spelare. Där sitter de med familjen och käkar pizza eller varma mackor. Och så kommer TV4 och bajsar ”Let’s Dance” rakt i ansiktet på dom.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jonas, jag blir orolig. Du är som en bitter moralist, fast utan moral. Lite som den obligatoriska sociala isbrytaren "visst är Aftonbladet vidriga", eller "Hur kunde Expressen göra så mot Persbrandt". TV4 är så illa det kan bli, helt sant. Men nyckeln till framgång är att inte bry sig. Dessutom representerar TV4, Aftonbladets nöjesbilaga och Expressens löp precis vad den genomsnittliga svensken vill ha vintern 2005. Smaka på den. Givetvis förfäras vi, precis som vi skall enligt SOP, kapitel 4.1: överdos av dålig media. Men i själva verket så är det inte TV4 vi hatar, det är den lobotomerade livsstilen som de representerar - A K A Sverige. Säg som det är; du hatar dumma människor som hellre spenderar en fredagskväll i Peppe Engs fittskäggs sällskap än typ lyssnar på Soft Hearteds nya och läser Vernon God Little. Well, det gör jag också. Men skyll inte på Janne Scherman. Han ger bara folk vad de vill ha. En bajskorv i plytet, alltså.

Anonym sa...

Ser förresten Lara Flynn inte ut att ha gått upp ett par pannor? Skulle inte förvåna mig om hon väger - minst - 47, 48 kilo. Om det här fortsätter kanske hon snart väger lika mycket som sin gyllene, Golden Retriever.

För övrigt en oerhört glyttig jycke, som vi skåningar brukar säga.

Jonas sa...

Jo, jag blir också orolig av mig själv. Och jag vet att nyckeln är att inte bry mig, men hatet trängde ändå igenom: dels eftersom jag tänkte på alla andra (varvav faktiskt inte alla ännu är lobotomerade och inte vill ha bajs i plytet), dels för att jag tänkte på att även icke-kvällstidningar helt glatt trycker reklamtexter för den här skiten.

Adrian sa...

Att klumpa ihop Aftis, Expressen och TV4 är ett grovt övertramp. De representerar helt olika sidor ur den populistiska kakan. Fy skäms på dig !!! (om djupare analys önskas, så fråga bara...) (hinner inte skriva, skall med tunnelbanan...)