söndag, november 5

Anders & Bono

ExampleExample

Jag vet att budgeten är mer än två veckor gammal, men jag kan inte släppa det här med Anders Borg. Varför sa de att han ser ut som en rockstjärna? Vem var ledarskribenten på SvD som klämde i med:

”Om det inte hade varit för den tjocka luntan som han kånkade på kunde man tro att killen med hästsvans, skinnjacka och det stora pressföljet var en rockstjärna.”

TT höll med och sedan var det överallt. Finansministern ser ut som en rockstjärna.

Men ja, jag har sett bilderna från budgetpromenaden och nej, han ser inte ut som en rockstjärna.

Han har hästsvans, ring i örat och skinnjacka. Det är en annan sak. Många medelålders män med just de här attributen har i och för sig länge trott att de ser ut som rockstjärnor, men riktiga rockstjärnor ser inte ut så.

De enda rockstjärnor som i historisk tid har sett ut på ett sätt som stämmer med SvD:s ledarskribents referenser var U2 på Joshua Tree-tiden

Förutom hästsvans, skinnjacka och ring i örat hade Bono på den tiden även en Stetsonhatt. Det har inte Anders Borg. Bono har inte heller någon Stetsonhatt längre, men bara ett par dagar efter Borgs budgetpromenad inledde Bono en process mot sin förra stylist Lola Cassman i ett försök att få tillbaka hatten. Han menar att hon stal den efter Joshua Tree-turnén i slutet av 80-talet.

Jag vet inte hur det här hänger ihop. Det kanske bara är en slump. Anders Borg har förresten likadana glasögon som Adam Clayton. När jag var liten kallade Muffarna i min gosskör sådana glasögon för kommebrillor (kommunistglasögon). Nästa år kanske SvD trycker följande text:

”Om det inte hade varit för den tjocka luntan som han kånkade på kunde man tro att killen med de runda glasögonen och det stora pressföljet var kommunist.”

Gästskribent: Erik

PS från Jonas: Om man är MUF-ordförande tycker man att Anders Borg ser ut som en annan rockstjärna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sätter min Stetson-hatt på att den texten författades av en glasögonprydd gosse från Östermalm som annars brukas kallas för Jonas.

motherfakka sa...

Tänk om han ÄR rockstjärna?

Jonas sa...

Nick: varför skulle jag låtsas att jag inte skrivit texten om jag inte hade gjort det? Nej, Erik finns på riktigt och har gästskrivit här förut.

Anonym sa...

Anders E B har lite den där "jag har riktigt bra plåtar till en fet K1-gala" typen av utseende.

Anders kan enligt utsago göra en 360 graders roundkick ståendes på en lös plaststol.

Jonas sa...

Stolarna måste vara golvfasta på en K1-gala. Ring Örebro och få det bekräftat.