måndag, november 20

Gwen vs Arvo

ExampleExample

En mission i livet vore ju inte helt fel att ha. Eller ja, det behöver inte vara en mission i livet, men åtminstone en mission med att skriva det här. En övergripande tanke bakom varför jag sitter här och skriver på Extra allt. Något jag vill uppnå.

Som Eric Schüldt i Odd at large, som har som mission att få fler unga bloggare att gå på opera eller lyssna på Arvo Pärt. Han tjatar verkligen om opera och Arvo. Hela dagen lång: Pärt, Pärt, Pärt. Ja vi vet, vi har hört honom, han är bra, han har skägg och liknar ibland Stanley Kubrick, ja ja. Av de som inte har hört honom kommer kanske Erics tjat leda till att några promille orkar leta sig förbi skägget till musiken.

En mission jag redan har startat är att motverka nutida popartister som lånar refränger från musikallåtar. Det var i februari 2005 när jag klagade på Gwen Stefanis "Rich Girl", med refräng från "Speleman på taket". Nu måste jag säga till igen och det frustrerande är att boven återigen är Gwen. I sin senaste singel "Wind It Up" lånar hon från "Sound of Music".

Att Gwen Stefani är flippad visste alla redan. Och ibland har det varit på ett roligt sätt. Det går inte att vara sur när man hör hennes "the shit is bananas, B-A-yanayanayeah". Men joddlingen på "Wind It Up" är inte skoj.

Än så länge ligger "Wind It Up" bara på plats 36 på Billboard Hot 100, tio placeringar under Weird Al Yankovics "White & Nerdy". Men att en skämtlåt som faktiskt är tänkt som en skämtlåt går bättre än Gwens joddling, är det ett tecken på att jag kan lyckas med den här missionen? Knappast. Gwen kommer undan även med joddlingen. Hon kommer stiga på listorna, att jag står här och försöker hålla emot kommer göra minimal skillnad. Inte ens en promille kommer vända "Wind It Up" ryggen, inte ens om jag uppmanar er att lyssna på Arvo Pärt i stället.

Gwens ben kommer fortsätta att vinna över Arvos skägg. Snart sitter jag här och klagar på en refräng lånad ur "Jesus Christ Superstar".

2 kommentarer:

Anonym sa...

alltså hon sjunger ju "this shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S". i hollaback girl alltså.

Jonas sa...

alltså jag vet det, men efter första "B-A" tappar det liksom styrsel och blir mer ett kaxigt "yanayanas!"