fredag, november 10

Indigo sessions

Ikväll är det dags igen. Jag och brorsan underhåller på Indigo med sedvanlig disco och annat spännande. Kom förbi och fira att det är fredag, eller att det är mörkt, eller vad nu ni annars kan tänka er att hitta på för svepskäl för att gå ut och dricka öl. Behöver ni hjälp med att hitta en anledning till att gå ut så är ni välkomna att kontakta mig via extra allts mail adress (ni finner den till höger, lite längre ner på sidan) jag är en mästare på att komma på anledningar till öldrickande, så tillsammans kan vi nog komma på ett bra alibi till fredagsnöje.

Och i sedvanlig ordning så bjuds det också på en låt :

Makossa & Megablast - Galaxy 82

Slutligen ett litet meddelande till Blogger (plattformen vi kör denna blog på): Varför funkar det aldrig att göra inlägg smärtfritt... Det krånglar ta mig fan alltid

5 kommentarer:

David sa...

Fan va märkligt att jag inte känner igen er, vi verkar ju hänga på precis samma ställen även om jag kanske bytt indigo mot pet sounds senaste året. Kanske tittar förbi innan debaser medis som är slutdestinationen ikväll.

Adrian sa...

David, du är hjärtligt välkommen, annars ses vi säkerligen på Pet Sounds!

Jonas sa...

David, brukar du också hänga vid souvenirförsäljaren på hiphopkonserter?

David sa...

Jonas>> Nä, men utanför seveneleven på götgatan, jag langar folkisar till sjuttonåringar mot att jag får följa med på efterfest.

Ni spelade bra musik igår!

Anonym sa...

Äntligen!

Proffsboxningsgalor i Globen och Lisebergs­hallen? Två arrangörer testar den nya lagstiftningen om kampsporter och begär ­tillstånd för tävlingar i Stockholm och Göteborg.

Fakta


• Kampsporter och tillstånd.


WebbfrågaSka proffsboxning tillåtas i Sverige?

Ja
Nej


Se resultatet
Svensk lag förbjuder professionell boxning fram till årsskiftet.

Men då träder ny lagstiftning i kraft som jämställer alla kampsporter där våld mot huvudet tillåts.

En ny delegation ska i fortsättningen avgöra vilka arrangemang som får genomföras i Sverige. De första ansökningarna granskas på onsdag.

Två proffsboxningsgalor är först ut:

- Ett tyskt företag - Sauerland Event - vill anordna en världsmästartitelmatch i tungvikt i Globen den 20 januari.

- Ett svenskt företag - New Boxing Promotion - vill genomföra en gala i Lisebergshallen den 27 januari med bland annat den svenska proffsboxaren Åsa Sandell.

När den nya lagen antogs gav inte regeringen proffsboxningens vänner mycket hopp:

"Den nya regleringen torde innebära att såväl professionell boxning som arrangemang av vissa andra kampsporter som i dag genomförs inte kommer att få tillstånd med nuvarande tävlingsregler och säkerhetsbestämmelser", hette det i förslaget till riksdagen.

Juristen Helena Stigeborn på länsstyrelsen i Örebro, där alla ansökningar handläggs, finner det ändå inte självklart att proffsboxningsgalor stoppas på svensk jord:

- De medicinska riskerna är avgörande. Allt hänger på tävlings- och säkerhetsbestämmelserna under det arrangemang man vill genomföra. Kampsportsdelegationen får pröva varje enskilt fall och efter hand utkristalliseras en viss praxis.

Rickard Fagerudd, 19-årig boxare i Stockholmsklubben Örnen BK och svensk mästare 2005, tycker spontant att den nya lagen är fel.

- Det är fel att andra ska bestämma om jag ska få boxas eller inte. Det måste vara mitt val, anser han.

- Risken för skador finns i alla sporter. Men risken för skador i boxningen är faktiskt mindre än i många andra sporter. Reglerna är så pass hårda att domarna kan avbryta matchen om han bedömer risken för stor. Men i till exempel ishockey kan en spelare fortsätta även om han åkt på en kraftig smäll, säger han under ett träningspass i Örnens BK:s lokal.

Rickard Fagerudds pappa Timo Fagerudd, som är tränare, håller med:

- Skaderisken är som i pingis, hävdar han.
Båda finner det orimligt att just boxningen ska vara underkastad strängare regler än till exempel andra kampsporter.

Och om vissa hårda kampsporter stävjas med den nya lagen vore det bra enligt Rickard.

Men framför allt vore det positivt om den nya lagen skulle åter skulle ge proffsboxningen en chans i Sverige.

- Då skulle medierna skriva mycket mer om boxning och då ökar intresset, tror Rickard Fagerudd.

Tyskarna som hoppas på en gala i Globen uppger att de tänker följa de tävlingsbestämmelser som World Boxing Association rekommenderar.

De riskerar därmed att falla på de negativa formuleringarna i lagens förarbeten (se ovan).

- Jag ser att det här blir tufft, men man kan aldrig veta hur delegationen resonerar.

Det finns åtminstone en teoretisk möjlighet att min huvudman får tillstånd, säger Kristina Tunkrans som företräder Sauerland Event i Sverige.

Hon uppger att företaget arrangerar 10-15 proffsboxningsgalor varje år och gärna vill komma in på den svenska marknaden. Men tyskarna vill inte jämka på reglerna för att öka chanserna.

Det gör däremot Robert Nordman som vill ordna proffsboxning i Göteborg:

- Vi vill utveckla proffsboxningen på svenska villkor så att utövarna hittar hem igen. Genom att skärpa tävlingsreglerna så att säkerheten blir minst lika god som i amatörboxning vågar vi tro på klartecken. Man kan inte bevilja tillstånd till amatörboxning och nobba vår ansökan, hävdar han.

Huvudskydd, handskarnas tjocklek, tillåten matchlängd, läkares möjligheter att avbryta en match och hur en knockout hanteras - det är faktorer som Kampsportdelegationen kommer att ta hänsyn till.

Lars Johansson och Hans-Henrik Rönnow