torsdag, mars 8

Förkorta inte Kozelek

Fick mail från en kompis som läst mitt ”RHP-inlägg”. Påmindes då om att jag lovat mig själv att aldrig förkorta Red House Painters. Inte ens på det minimala utrymmen på ett kassettomslag är det värt att tjäna in några bokstäver. Hela bandnamnet ska stå.

Kanske tycker jag det eftersom ”RHP” liknar ”RHCP”, och jag inte vill riskera att någon tror jag menar Anthony Kiedis i stället för Mark Kozelek. Men jag kan ju alltid låtsas att det är någon sorts hedersbetygelse. Red House Painters – bandet jag inte förkortar.

Men fortsätt alla ni som skriver PSB (hellre det än att ni larvar er med ”djuraffärspojkarna”). Fortsätt skriva GY!BE, AMC, EWF, EBTG, JAMC, MMJ, DM, BRMC, DCFC, QOTSA, ...AYWKUTD (eller hur det nu förkortas) och TMBG. Fortsätt med det, era lata jävlar.

PS: Den som först korrekt identifierar samtliga förkortade band ovan vinner… en öl och en bland-CD. Svara i en kommentar.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Tänker inte ens försöka identifiera alla acros, (förutom Black Rebel Motorcycle Club, Queens of the Stone Age och Everything but the Girl) men ville höja insatserna lite (och nörderiet). Vilken låt av Smashing Pumpkins är detta: BWBW? När jag var som mest insnöad på dem var alla fansajter nedlortade med akronymer för typ alla deras låtar. Kanske för att Billy inte är känd för att vara snål med orden.

Fredrik Westerlund sa...

Bullet with Butterfly Wings!

Fredrik Westerlund sa...

GY!BE Godspeed You! Black Emperor
AMC American Music Club
EWF Earth Wind and Fire
EBTG Everything but the Girl
JAMC Jesus and the Mary Chain
MMJ My Morning Jacket
DM Depeche Mode
BRMC Black Rebel Motorcycle Club
DCFC Death Cab for Cutie
QOTSA Queens of the Stone Age
AYWKUTD And You Will Know Us by the Trail of Dead
TMBG They Might Be Giants

Mer för blandskivan än för ölen, även om jag gärna tar en sådan också.

Unknown sa...

Kanske för lätt, men helt rätt! Har dock ingen öl att erbjuda...

Jonas sa...

Hrmm... Freddi: The Jesus and Mary Chain heter de ju. Men jag brukar också säga fel på det, så whatever. Grattis till vinsten. Nu får du ge mig en titel eller ett tema, så kommer skivan.

Fredrik Westerlund sa...

Tack för din generositet.

"1977-2007: A fast forward of my first thirty years"

Jonas sa...

Det blir ett ambitiöst projekt! Förvänta dig ingen skiva på den här sidan vårdagjämningen. Ölen däremot, kan överlämnas tidigare om så önskas.

Rickard sa...

Här vill jag (som är kompisen som kommenterade RHP-inlägget, för övrigt, och ja, jag tänker fortsätta förkorta Red House Painters, inte av lättja utan av tidsbrist) inflika att det vore skönt om 90-talet kom tillbaka med sina korta, snärtiga bandnamn som Lush, Oasis, Kent, Ride, Pulp osv. Aldrig mer än fyra stavelser, aldrig mer än ett ord. "...And They Will Know Us By the Trail of Dead"? "Godspeed You! Black Emperor"? "Explosions In the Sky"? "Dead Letters Spell Out Dead Words"? "The Soundtrack of Our Lives"? Trams!

Fredrik Westerlund sa...

För att skivan ska bli helt tillfyllest borde ju 2007 egentligen passera innan du kan vara helt säker på de yngsta låtarna, så jag kan vänta tålmodigt. Ölen, däremot, kan jag tänka mig precis när som helst. Kanske till och med i veckan?