måndag, mars 5

Medborgare för boysenbärssylt

ExampleExample

Tog fram ”Bookends” med Simon and Garfunkel, efter att jag hade skrivit det där om att Panda Bears skiva påminde mig om ”Punky’s Dilemma”. Det var ju så klart fel. Antagligen bara min hjärna som sa till mig att det alldeles var länge sen jag lyssnade på ”Punky’s Dilemma”.

Eller så gjorde jag någon sorts undermedveten koppling från Panda Bears överdos av Beach Boys till att ”Punky’s Dilemma” på ett väldigt löst sätt faktiskt refererar till Brian Wilsons L.A.-liv och Van Dyke Parks brist på hår (”casually glancing at his toupée”).

Det är i första versen. Tredje versen handlar om värnpliktskolkare. Men det är ju andra versen man minns. Det är där Paul Simon sjunger att han önskar att han var en ”english muffin” och att han gillar boysenbärssylt mycket mer än alla andra sorters sylt. ”I’m a ’Citizens for Boysenberry Jam’ Fan”.

Alltså, för att klargöra: han är inte medlem i ”Medborgare för Boysenbärssylt”. Men han beundrar dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den som vet var fan min "Bookends" har tagit vägen, hör av er. Jag bjussar på en english muffin med boysenbärsmarmelad för ett tips som leder till skivans upphittande.