fredag, mars 2

Lyssnade igenom mina grejer

Example

Tog fram min MiniDisc-spelare för ett tag sedan. Närtidsnostalgi. MiniDiscen blev aldrig mer än en parentes i musikspelarhistorien, en parentes som för mig varade åren 2000-2004.

Jag tänkte att jag skulle hitta en del bortglömda pärlor när jag lyssnade igenom mina grejer. Och det gjorde jag. Bland annat en låt om att lyssna igenom sina grejer:

Unstuck Music - ”Listened Through My Stuff”

Men i låten handlar det inte om att lyssna igenom gamla blandband man gjort, utan låtar man skrivit. Att inse att de alla är sorgsna, men att det är okej. ”Here I go again, another song again” börjar texten, och jag skulle tro att det åtminstone lite grann kommer från Paul McCartneys ”here I go again” i ”Silly Love Songs”, fast via Red House Painters cover av den, så klart.

Jag vet inte varför jag spekulerar om texten, i stället för att bara slå numret och fråga. Bakom Unstuck Music står ju min kompis Thomas. Åren 2002-2003 spottade han ur sig EP-skivor, med tematiska legoomslag. ”Listened Through My Stuff”var med på nummer fyra i serien, den singer/songwriter-aktigaste, med undertiteln ”Shake Your Ache, Fake Nick Drake”.

Jag tror att omslaget ska föreställa huvudlösa, viljelösa singer/songwriter-wannabes som knäböjer framför ett altare med de avgudade förebilderna. Men i stället för att spekulera borde jag kanske ringa Thomas.

Inga kommentarer: