tisdag, april 1

Inget aprilskämt

Om någon hade sagt det till mig hade jag trott det var ett aprilskämt, men nu läste jag det redan igår: att Maya Rudolph, som var med i "Saturday Night Live" till alldeles nyss, är dotter till Minne Riperton, hon med ett röstomfång på fem oktaver. Maya är Minnies dotter!

(Jaja, det kanske inte är så stort, och hade väl varit ett fruktansvärt dåligt aprilskämt, men å andra sidan är DN:s aprilskämt faktiskt fruktansvärt dåligt.)

Jag som alltid trott att Minnie sjungit "my, my, my, my" i slutet av sin stora hit "Lovin' You", men det är alltså "Maya, Maya, Maya, Maya". Men vill man verkligen få sitt namn indraget i en kärlekslåt som ens föräldrar skriver tillsammans (Minnie och hennes man Richard Rudolph), med textrader som "making love with you is all I wanna do"? Att behöva tänka på sina föräldrars lovemaking, känns det inte lite... pinigt? (för att använda ett exakt ord)

Det underliga är att det här gör mig mer intresserad av Maya Rudolph än jag varit förr. Varför kom hon inte tillbaka till SNL efter författarstrejken?

6 kommentarer:

Urologen sa...

Men det var ju inte skidbacken som var aprilskämtet - det måste ju ha varit att absolut ska börja tillverkas i frankrike.

Anonym sa...

Hon kanske blev trött på pendlandet från LA? Paul Thomas Anderson & bebisen bor ju på andra sidan landet.

Anonym sa...

Någon sa att hon inte fick förlängt kontrakt. Vilket ju vpre synd och skam. Maya är fantastisk. Och det var ett fantastiskt litet stycke kuriosa. Kudos till Jonas!

Förresten - tappar man automagiskt sin plats i laget om man missar en PS-torsdag?

Jonas sa...

Nej, man tappar inte a-i-tomatiskt sin plats i laget, men jag är nästan mer rädd för att vara för många nån gång, än att vara för få. Men nu har vi mer än en vecka på oss att vaska fram ett lag.

Anonym sa...

Nå, if by my life or death I can answer a question in your place, I will. You have my sword.

Jonas sa...

Alltså, det kan vara glasen vin jag druckit på Gondolen ikväll, men "You have my sword" är en så jävla vacker sak att säga till nån. Jag hör Anthony Andrews röst säga det, inte Viggo Mortensen. Det är som "I'll be your mirror". Vackert.