torsdag, december 3

Julkalendern: Grizzly Bear

Example
Chris Taylor, Ed Droste, Daniel Rossen, Christopher Bear

"Veckatimest" var ett av årets mest hett efterlängtade album. Och det levde upp till förväntningarna. Bara det ger Grizzly Bear en plats i julkalendern. Men dessutom vill jag göra avbön för förra gången.

Det här är nämligen inte i första gången som Grizzly Bear är med i Extra allts julkalender. Jag skäms lite för att lägga in en länk, men... (skruvar obekvämt på mig) ...okejrå: läs här.

Det fel jag gjorde då, i december 2006 när jag hyllade förra albumet "Yellow House", var att påstå att Ed Droste var ledaren för Grizzly Bear. Även om jag sedan gjorde en poäng av att det som hördes på skivan var en grupp, så gav jag ändå bilden av att Grizzly Bear var Ed Droste med komp.

Kanske var det så någon gång från början, men alla som lyssnat på "Veckatimest" har hört hur det är nu för tiden. Alla som var på Debaser Medis förra veckan vet att de stod på rad på scenen, alla fyra i Grizzly Bear.

Många kan inte ta till sig musik skapad av grupper som ställer sig på rad. De måste ha ett enda (manligt) geni längst fram, gärna mentalsjukt eller substansberoende, annars blir de förvirrade och vet inte vem de ska begära autograf av. Därför kommer de aldrig att kunna greppa Grizzly Bear, att det spelar roll vad de gör alla fyra. På Debaser har de varsin mikrofon och de använder dem alla fyra för att prata med publiken.

Men de sjunger också. Och det är ju därför vi älskar dem. Vi och Beyoncé och Jay-Z.Som bonus, en av årets bästa låtar:
Grizzly Bear - "Cheerleader"
Och som ytterligare bonus, en remix som inte är en av årets bästa, men däremot ny, för er som redan lyssnat er mätta på originalet:

Grizzly Bear - "Cheerleader" (Neon Indian 'Studio 6669' Remix)

Inga kommentarer: