lördag, december 19

Julkalendern: Supermix

Example

Det har blivit många onsdagskvällar på El Mundo i år. Ikväll avslutar vi Supermix-året med en lördagsspecial. Men förutom att klackarna är lite mer fast förankrade i taket så blir det nog ganska likt sig. Supermix har för mig varit - och är - rätt mycket en rad skivspisaraftnar. Vi själva och folk vi gillar har kommit och tagit med sig den musik de vill spela.

Adrian tog med sig Villalobos och techno, Kakan tog med sig Dixie Chicks och Steve Earle, Henrik tog med sig Doobie Brothers och Foreign Bond, etc. Den vanligaste frågan har varit "Vad är det här för band?", från oss och från intresserade bargäster.

Och ibland är svaren på den fråga lite svåra att tro på. Speciellt ofta när de kommit från Sara, som måste kolla i sina papper vad det där bandet som hon hittade i dag egentligen hette. Och nya band har i år hetat väldigt konstiga saker.

Jag har gjort ett försök att strukturera lite i floran, som en Linné för MySpace.

Hippieaktigt:
Wave Machines
Visions of trees
Volcano Choir
Yarn owl
Kindness

Hippieaktigt på svenska:
Kråkesölv
Skriet
Syket
Lugnet
Vidderna
Djuret
Hajen
Korallräven

Udda kombinationer:
Crystal Stilts
Dominant Legs
Egyptian Hip hop
Radiant Dragon
Rainbow Arabia
Neon Indian
Surfer Blood
Pink Skull
Spirit Spine
Death and Vanilla

Skämtsamt:
Monsters of Folk
Phenomenal Handclap Band
Meanderthals
Crêpes
Joy Orbison
Cleast Eatwood

Jo, alla de här namnen finns. Vilka har jag missat? Vi kan väl prata om det ikväll, på El Mundo. Det är ju en till anledning att komma dit. Att Johan Borgert spelar, det vet ni redan.

Inga kommentarer: