onsdag, december 16

Julkalendern: Pengar man inte har

Ett inställt köp är också ett köp, som Lundell skulle ha sagt. Det har aldrig varit mer sant än 2009.

Det är ju lätt att säga att man ska köpa något med pengar man inte har. Ett sånt här "riktigt skitår" ansågs den inställningen så uppfriskande att även tokbud fick uppmärksamhet.

Det kan ju vara en skön stil, att ibland gapa efter för mycket. Framåtanda. Lite sisu. Etc. Och jag tror inte att Koenigsegg gav sig in i Saabaffären enbart för att få gratis PR för sitt företag. Helt gratis var ju ändå inte uppmärksamheten.

Han som skulle köpa The Pirate Bay, däremot, det var redan från början ett skämt. Det skulle inte gå.

Jag önskar att jag hade kunnat köra den stilen på Bergmanauktionerna. Jag ville ju verkligen köpa de där möblerna, den där stereon, sprattelgubben, Guldbaggen, för att inte tala om huset på Fårö. Jag behövde bara fixa pengarna först, men misslyckades. Kanske borde jag försökt hitta kinesisk finansiering?

Inga kommentarer: