fredag, juni 15

NYC: Pudding

Jag är nog inte ensam om att aldrig ha satt mig på en restaurang, nogsamt konsulterat menyn och sedan beställt... makaronipudding.

Så varför skulle den första gången bli en åskväderkvav dag i Brooklyn vid sen lunchtid? Det är makaroner, det är flera sorters ost, det är skinka, det är gratinerat - what's not to like? - men det är ju samtidigt mastigt och ugnsvarmt, inte en "sommarlätt" maträtt.

Men om man någon gång ska äta mac & cheese på lokal så är det på DuMont. De vet vad de håller på med.

DuMont ligger i visserligen i Williamsburg, men öster om Brooklyn Queens Expressway, en bit bort från trängseln på Bedford Avenue. Det såg faktiskt nästan ut som helt normala (dvs hipsterfria) kvarter just nu, med några kristna gatumusiker/missionärer som stod och sjöng i ett dåligt PA i hörnet av park. Men på andra sidan gatan pågick byggen av troligen dyra condos, så nästa gång jag kommer dit har nog bilden förändrats.

Inget av det här märker man av inne på DuMonts bakgård. När de vågar lita på att åskskuren inte kommer riktigt, riktigt än och fäller in markiserna, då blir det nästan lite svalkande. Dessutom får varje gäst en egen papperspaddel att fläkta sig med. Då är det helt okej att äta lite gratinerad ost med varma makaroner under.

Inga kommentarer: