torsdag, juni 14

NYC: Burger

Om man ska äta på alla ställen i New York som påstår sig ha "best burgers in the city" eller "famous pizza", då har man att göra.

Därför kan man ju tycka att det är en sympatisk ödmjukhet som gör att Paul's Da Burger Joint på 2nd Avenue enbart hävdar att de är bäst i East Village.

Visst, de mexikanska herrarna på Paul's serverade bra burgare, men tyvärr med så mycket köttsaft att den undre brödbiten blev helt genomblöt till och med på den korta stund det tog mig att sopa mig i den.

Andra burgarställen odlar sin myt genom att gömma sig. Burger Joint ligger bakom ett draperi i lobbyn till hotellet Le Park Meridien och det är tur att det är kö, för annars skulle man inte hitta dit. Men eftersom Midtown inte direkt bjuder på så många andra trevliga matställen är det värt att leta sig fram och värt att trängas.

Den bästa burgaren vi åt den här gången var på Shake Shack. Till deras ursprungliga kiosk i Madison Square Park ringlade kön femtio meter när vi gick förbi, men då hade vi redan varit på Upper West Side-filialen några dagar tidigare. En liten hamburgare, men även om den skulle ha varit gigantisk hade man velat ha en till. Dessutom: helt otrolig milkshake! Men annars hade de väl haft ett annat namn.

Inga kommentarer: