måndag, juni 18

NYC: Drinks

Jag ska inte låtsas som om jag är någon konnässör av cocktails, men jag vet åtminstone hur JAG vill ha min Old Fashioned.

Först och främst ska den inte vara blaskig. Det betyder att jag inte vill ha en stora mängder sodavatten eller massa små isbitar. Den ska heller inte vara för söt. Dessutom vill jag slippa det där fula och äckliga bäret.

Tyvärr går det stick i stäv med hur många bartenders vill göra en Old Fashioned och jag kan inte förmå mig att börja detaljbeställa, även om jag vet att det är jag som är Kunden och Kunden Har Alltid Rätt. För som sagt, jag är ingen konnässör. Och ja, jag erkänner: jag hade aldrig druckit en Old Fashioned innan jag såg den i "Mad Men".

Den bästa Old Fashioned jag drack den här gången var på Saxon + Parole i hörnet Bowery/Bleecker. Vi gick in där eftersom det såg trevligt ut, men det visade sig även vara en bar med höga ambitioner. De har en egen whisky och den gin & tonic som syns till vänster på bilden var självklart blandad av hemgjord tonic.

Inga kommentarer: