måndag, november 2

Woody #54: "Cassandra's Dream"

Cassandra's Dream (2007)
Regi och manus: Woody Allen
I rollerna: Ewan McGregor, Colin Farrell, Hayley Atwell, Sally Hawkins, Tom Wilkinson m.fl.

Den minst Woody-aktiga Allen-filmen? Återigen frågeställningen “för vad är du beredd att mörda?” Det brittiska sammanhanget leder till jämförelser med typ Mike Leigh, som Allen förlorar. Regin är slö och manuset fullt av hål men skriver på näsan - alla säger allt de tänker och känner. Blunda och få halvtaskig radioteater.

Nördfakta: Han som spelar Martin Burns (ni vet, Martin Burns som är vittne i en affärsrelaterat rättsfall som faller helt om han inte inte kan vittna, till exempel om han rånmördats, det verkar nämligen saknas all annan bevisning, inklusive dokumentation som Burns själv borde ha tagit fram för att styrka sitt vittnesmål eller sådant som åklagaren skulle kunna hitta bland Burns saker efter att han rånmördats, ja det saknas turligt nog sådant och det gör att hela premissen för den här berättelsen kan hålla), han heter Philip Davis och är för alla som någon gång varit fascinerade av modkultur mest igenkänd som Chalky i “Quadrophenia”.



Det här är en del av projektet att se alla Woody Allen-filmer i kronologisk ordning och skriva femtio ord om dem, innan hans 80-årsdag 1 december. Läs mer här

Inga kommentarer: