torsdag, november 19

Woody #59: "Förälskad i Rom"

Förälskad i Rom (To Rome with Love, 2012)
Regi och manus: Woody Allen
I rollerna: Jesse Eisenberg, Roberto Benigni, Ellen Page, Woody Allen, Alec Baldwin, Alessandro Tiberi, Judy Davis, Alessandra Mastronardi, Penélope Cruz, Greta Gerwig m.fl.

Förvirrande episodfilm. Den magiska realismen funkar och vissa idéer är roliga, som duschtenoren eller “vanlige mannen” som oförklarligt blir kändis, men även de trampar vatten till slut. Delarna knyts inte ihop och har inget gemensamt, utom spelplatsen, som hade kunnat ersättas av vilken stad som helst. Så mycket skådespelartalang bortslösad.

Nördfakta: Alison Pill gjorde här sin andra Allen-roll, efter “Midnatt i Paris”. Det gör att hon är en av sju i tv-serien “The Newsroom” som regisserats av Woody, vid sidan av Jeff Daniels i “Kairos röda ros” och “Radio Days”, Emily Mortimer i “Match Point”, Chris Messina i “Vicky Cristina Barcelona”, Hamish Linklater och Marcia Gay Harden i "Magic in the Moonlight" och slutligen Allen-favoriten Sam Waterston i “Hannah och hennes systrar”, “September” och “Små och stora brott”.Det här är en del av projektet att se alla Woody Allen-filmer i kronologisk ordning och skriva femtio ord om dem, innan hans 80-årsdag 1 december. Läs mer här

Inga kommentarer: