måndag, februari 28

Clint och Charlie fick statyerSå har årets Oscars delats ut och Extra allt hade rätt i åtta av de tio kategorier vi gissade (se nedan). Inte så pjåkigt.

Vi hade inte förutsett att Clint skulle knipa regipriset från Martin Scorsese och att Kay Pollack skulle missa priset för bästa utländska film. Vinnare blev i stället Spaniens bidrag, som heter nåt i stil med "Mare Al Dente", vilket låter oroande mycket som en maträtt.

Bäst på galan: Att Charlie Kaufman vann för manuset till "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" och därmed fick chans att hålla ett tal. Men inte längre än 29 sekunder fick det vara, tydligen, så Charlie fick tunghäfta och gav upp.
Nästan bäst: Att Melanie Griffith är så sönderopererad att man undrar om någon del av hennes kropp är original. Och att Barbara Streisand hade glömt glasögonen och inte kunde läsa namnet på vinnaren. Samt – inte att förglömma – Clintans krutgumma till mamma, 96 år gammal.

Sämst på galan: Carlos Santanas extremt irriterande gitarrsolon, i den låt som dock vann bästa sång. Ful keps hade han också.
Nästan sämst: Beyoncés franska uttal när hon sjöng en av de nominerade låtarna. Eller var det någon form av kreolfranska?

4 kommentarer:

Anonym sa...

..visst kan vi vara nöjda? nu väntar jag bara spänt på jobbets prisutdelning. knep tio av tolv kategorier, så det finns en liten chans att jag går ifrån jobbet med en löjligt stor samling vin.

Anonym sa...

Hon heter ju Barbra ju! Om man ska vara sån..

Anonym sa...

Hon heter ju Barbra ju! Om man ska vara sån..

Jonas sa...

ja visst heter hon Barbra och visst ska man vara sån. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men klockan var strax efter sex på morgonen och det enda jag hade fått i mig på länge var kaffe och smågodis.
för att sona mina brott kommer jag att sjunga signaturen till "the nanny" tre gånger.