torsdag, februari 24

Köp Oscarsvin

På söndag är det Oscarsgalan, vilket vi kommer att återkomma till här på Extra allt. Men som uppvärmning kan man läsa hur Branchannel konstaterar (klagar på?) att Oscarsnominerade filmer brukar vara dåliga på det här med produktplacering.

Sedan ett par år utser Brandchannel bästa produktplacering film, i år vann Pepsi. De betalade in sig i bland annat ”Alien vs Predator” och ”Agent Cody Banks 2”. Ja, det övertygar mig verkligen om att aldrig dricka Coca-cola igen… Man vill ju vara som Cody.

Det hade varit svårt att få in Pepsi i ”Braveheart”, ”Titanic” eller ”Sagan om ringen”, den sortens historiska filmer som Oscarsjuryn gillar. I år har däremot flerfaldigt nominerade vinkomedin ”Sideways” lyckats öka försäljningen av vin gjort på druvan pinot noir med 22 procent i USA. Så köp hem ett par flaskor kaliforniskt vin, kanske Estancia Pinnacles Reserve Pinot Noir för 299 kronor eller Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir för 149 kronor och håll dig vaken tills har statyetter har delats ut.

Inga kommentarer: