fredag, mars 18

Looking for the perfect umpa-umpa beat

Jah. Då var det slut för den här gången. Fast den kommer ju tillbaka nästa år. Och nästa. Och året efter det och året därpå för Melodifestivalen är det enda beständiga, trygga och vackra.

Jag tycker inte att det är tråkigt när fel låt vinner för det gör den typ alltid (inte takemetoyourheaven) eller att man nu får sjunga på swenglish eller att "det är så jäääla dåååligt alltiiing" gnäll gnäll. Men det är så hiiimla trist med alla som måste spy lite galla på den. Jag läste en seriös mans krönika i Rodeo om hur "dålig kultur" melodifestivalen verkligen är. Nähä?! Och han tyckte minsann att "det görs ju faktiskt så fin musik här i vårt fina land, men i melodifestivalen där gräver man upp gamla schlagerlik som Sanne och Arja och orkestrerar dem med umpa-umpa-beat", och han säger bestämt att varken den straighta eller bögiga delen av redaktionen tycker det är så kul. Jaså?! Men vadå? Vad betyder "melodifestival" för dig?

Jag ääälskar att kommentera saker och jag bara sitter där helt trollbunden med fradgad mun och viftande armar! en Nanna på koffeintabletter och knytsandaletter med en trummis som STÅR OCH TRUMMAR! En frän Stenmarck med tutt-space-tejer, smooth-operator-ögonbryn (sådär snea ni vet) och en del av en brynja PÅ AXELN! Åh det är så fruktansvärt så smaklöst så fantastiskt!

Det är ju så himmla tufft att hata melodifestivalen "asså ja bah måste skriva av mig för jag hatar verkligen festivalen så himla mycke å ja vill att alla ska förstå de och hoppas inga som läser min tuffa tidning sitter hemma på lörda för halloe!"

När jag va liten och "cool" (jätte tuff) satt jag med tjejerna där framför spektaklet å bah -Me no like! Men nu för tiden blir jag så glad av den. "Shirley vann på brösten" "Hemlig grupp tänkte döda schlagerstjärnorna" och "Jessica Folcker kränkt, ful frisyr-ful klänning". Me like!
Däremot tycker lilla jag att jessica såg fantastisk ut och jag ska säga er att Schlagervärlden är ju en egen liten värld för sig och alla som gillar den världen har ju sina alldeles egna speciella tycken och smaker och det är bara att gilla läget för man KAN inte på fullaste allvar tycka att melodifestiaveln är smaklös, förgången och umpa-umpa med gamla schlagerlik. Det är ju det som ääär Melodifestivalen!

 Och så Mickans låttips: The Kidz Bop Kids - Float On.

Mickan, gästskribent...

1 kommentar:

Adrian sa...

Tjohoo... Nu kan man ladda hem låten också ! Good shit !