söndag, mars 13

Rädda Chris EigemanIkväll började den femte säsongen av ”Gilmore Girls” på Kanal 5. Och det man hade kunnat misstänka skulle hända blev bekräftat – rollfiguren Jason Stiles som Lorelai hade ihop det med är helt ute ur serien. Därmed är det också slut med att få se Chris Eigeman i sin TV varje vecka.

Chris Eigeman är en av de där skådisarna som är värd så mycket mer. Efter att ha skött sig utmärkt som ständigt återkommande snacksalig typ i Whit Stillmans filmer (”Metropolitan”, ”Barcelona” och ”Last Days of Disco”) försvann han. Tydligen blev han erbjuden rollen som Djungel-George, men sade klokt nog nej och lät i stället Brendan Fraser spela mot datoranimerade elefanter och gorillor med John Cleese-röst.

Och så fick han vara med i en sitcom som gick på Kanal 5 på eftermiddagarna. ”It’s Like, You Know...” heter den i original (ja, med punkterna och allt...). Tror den faktiskt hette ”Det är som, du vet...” på svenska. Han den flintskallige från "Sex and the City" var med och så Jennifer ”Dirty Dancing” Grey.

Herregud, svarar man ja när ens agent ringer och frågar om man vill vara med i en serie med helt sönderopererade Jennifer Grey? Säger man inte något i stil med ”Nähä du, men jag har numret till Brendan Fraser”?

Chris Eigeman är värd mer än så, värd mer än att dyka upp i "Maid in Manhattan" med Jennifer Lopez. Så det jag egentligen försöker säga är väl att Whit Stillman borde ta och göra en ny film.

Inga kommentarer: