onsdag, mars 9

Ninja på natten, ninja på dagen

Example

Sedan barnsben har jag haft en viss fashination för ninjor . De synns inte, de hörs inte och de kan döda vem som helst… Mäktigt. Vilken åttaåring blir inte intresserad av ett sådant fenomen. Men jag har aldrig riktigt växt ifrån ninjorna. De återkommer med jämna mellanrum och jag upptäcker mig själv ståendes på Clas Ohlson med en inköpslista för att bygga kaststjärnor. Ninjans position i populärkulturen har också bidragit till mitt intresse. Bruce Lee gjorde ju sitt bästa och sedan har tex Jim Jarmusch och Wu Tang Clan gjort ett gott jobb med att behålla ninjan i mitt medvetande. Med Ghost Dog lyckades dessutom Jim Jarmusch uppdatera ninjan och placera honom i en värld av Rza beats och Storstadsmiljöer...

För en vecka sedan hittade jag den här smarta guiden till hur man förvandlar en vanlig t-shirt till en fin ninjamaskering. Hur kul som helst… Testa hemma och lek köksninja i några minuter. Det piggar garanterat upp i vintermörkret.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag heter Annika, jag är 46 år och jag är ninja. Att vara ninja det är nåt med att ta på sig mörka kläder, springa runt på natten och kasta kaststjärnor. Och så är det en hel del med att kräla runt på murar. De flesta av mina nunchackos har jag byggt själv. Man tar två pinnar som man förbinder med en kedja – så får du helt enkelt ett fantastiskt vapen. Som ninja går det åt otroligt mycket pengar till kaststjärnor för du slänger dem ju både till höger och vänster. Du skall inte tro att du bara kan gå ut ibland, sådär en gång om helgen… Du måste gå runt i villaområdet i din ninjakostym varje natt och så slänger du kaststjärnor till höger och vänster. Jag älskar det, det skall du veta. Jag går till ninjaträning fem eller sex dagar i veckan. All den träningen går ju självklart ut över familjen. Det är fantastiskt kul att vara ninja. Men det har alltså ett pris…

Anonym sa...

till Annika: Att du är en ninja? Du är 46+ år = gammal. Och i sverige? Knappast! Att vara en ninja är inget en gammal kvinna kan. Det är knappt ursprungligen för kvinnor! Att vara en ninja bygge rpå smärta, mycket smärta. Man föds till ninja, alltså att man tränar ända från när man var var liten. Tror knappast någon i sverige föds upp i en ninja-klan. Du är väl med en wannabe-ninjor och springer runt på nätter och utsätter folk för fara genom att kasta kaststjärnor i villaområden. Kampsättet skapades inte för att ha roligt, de har aldrig roligt. Tror knappast att du är en ninja, antingen är du en ninja-wannabe eller bara full/hög när du skrev texten.